Besøg den mægtige Kalahari ørken i Botswana

Besøg den mægtige Kalahari ørken i Botswana

1167
0
SHARE

Kalahariørkenen er en af de største ørkener i Afrika. Den er delt mellem flere forskellige lande i det sydlige Afrika, og et godt sted at opleve den er Botswana. Landet har prioriteret at færre turister for at kunne tilbyde en mere eksklusiv safarioplevelse. Hvis du gerne vil tæt på naturen og dyrene og føle, at du er den eneste i hele området, er Botswana derfor et godt sted at tage hen.

Det danske rejsebureau Livingstone arrangerer flere forskellige rejser til Botswana. Du kan også kontakte dem og få dem til at lave en safaritur, der er skræddersyet specielt til dig. Det kan være, at du har nogle særlige ønsker i forhold til dyr eller områder, du gerne vil se. De fleste vælger at se Kalahariørkenen kombineret med to eller tre andre områder i landet.

Selvom Kalahari er en ørken, lever her stadig dyr. Der er for eksempel flere forskellige typer af hjorte. Der lever også løver, der har tilpasset sig det barske klima uden særlig meget vand. Det vil sige, at de har lært at leve med den mængde væske, de får fra blodet i deres byttedyr. Det er imponerende at se, hvor forskellige omstændigheder dyrene kan leve under.

Kalahariørkenen byder også på høje sandklitter og formationer, der er meget smukke. Det golde landskab har en helt særlig skønhed, og man føler sig heldig på en anden måde, når man får øje på et dyr her frem for i nogle af de områder i Botswana, hvor livsvilkårene er noget mere barmhjertige end i ørkenen.

Kalahariørkenen giver en god kontrast til et af Botswanas andre populære safariområder, nemlig Okavango deltaet. Her er der rigeligt med vand, der tiltrækker både fugle og dyr. Det giver derfor en hel anden oplevelse at se dyrelivet her.

Læs mere om Livingstone og deres rejser på http://www.livingstone.dk

NO COMMENTS